LukeKasKas-palvelu

LukeKasKas-sovellus mahdollistaa rikkakasvi-, kasvitauti- ja tuhoeläintiedon keräämisen aikaan ja paikkaan sidottuna. Seurantatiedon avulla käyttäjä voi suunnitella havaintoihin pohjautuvaa torjunnan tarpeellisuutta.  Luken yläpitämä kansalaishavainnointiin perustuva sovellus on ilmainen.

Sovelluksessa käyttäjä voi tehdä havainnon omalla älypuhelimellaan tai tietokoneellaan niin, että tieto liitetään automaattisesti havaintopaikkaan.

Omien havaintojensa lisäksi käyttäjä saa kasvukauden ajankohtaisia kasvintuhoojatiedotteita valitsemistaan kasvilajiryhmistä. Tiedotteisiin on mahdollista myös lähettää palautetta tai kommenttia.

Tervetuloa mukaan LukeKasKas-käyttäjäksi
 (avautuu uuteen välilehteen, sovellus ei toimi IE-selaimessa)

Käyttöohje (avautuu uuteen välilehteen)

Lisätietoja

Tällä hetkellä sovellus tukee seuraavien kasvilajien kasvintuhoojatiedon keruuta: vilja- ja palkokasvit, nurmet, kumina, öljykasvit, kaalikasvit, peruna ja porkkana. Tulevaisuudessa kasvivalikoimaa on tarkoitus laajentaa vihannes- ja puutarhakasveihin.

Sovelluksen tietokortit auttavat kasvintuhoojien tunnistamiseen. LukeKaskasiin voi lisätä myös valokuvan havainnostaan. Tuhoojahavainto tallentuu tietokantaan ja karttapohjaan, jolloin se on myös muiden käyttäjien ja tutkimuksen hyödynnettävissä. Sovelluksen toimivuus perustuu laajaan käyttäjäjoukkoon. Havaintojen hyvä maantieteellinen kattavuus, runsaus ja jatkuvuus lisäävät kertyneen tiedon luotettavuutta ja hyödynnettävyyttä.

Kaikissa sovelluksen käyttöön liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa voit olla yhteydessä erja.huusela@luke.fi,  marja.jalli@luke.fi tai ella.ahti@luke.fi .

Jos havaitset ongelman sovelluksen toiminnassa, ilmoitathan siitä kertoessasi, millä laitteella ja internet-selaimella käytit sovellusta, niin vianmääritys onnistuu helpommin.