Näin käytät uusia Rehutaulukot -verkkopalvelun sivuja

Rehutaulukoita ja ruokintasuosituksia pääset selaamaan eläinlajikohtaisesti. Valitse eläinlaji joko alasvetovalikosta tai Tietoa rehutaulukoista -sivulta. Sen jälkeen voit valita joko rehuarvojen laskentaperusteet, ruokintasuositukset tai varsinaiset rehutaulukot.

Rehutaulukot-valinta avaa erillisen palvelun

Rehutaulukot tulostuvat ruudulle käyttäjän valintojen mukaisesti. Valitse ensin Maatalous > Rehutaulukot ja sen jälkeen eläinlaji.

Valitse muuttujat

Valitse ensimmäisestä ruudusta (1) haluamasi rehu tai rehut klikkaamalla rehun nimeä. Voit valita yksittäisiä rehuja pitämällä klikatessa Ctrl-näppäintä alhaalla. Kaikki rehut valitaan klikkaamalla sinistä √ -ruutua. Valitse sitten toisesta ruudusta (2) mitä rehujen tietoja taulukkoon haluat tulostaa taulukkoon.

Rehu- ja rehutietovalintojen jälkeen voit valita myös taulukkomuodon valintaruutujen alla olevasta alasvetovalikosta (3). Klikkaa lopuksi Jatka-painikkeesta, jolloin rehutaulukko tulostuu ruudulle. Tulostuksen voit valita suoraan excel-tiedostoon ja vaikka tulostaa eläinlajin koko rehutaulukon kerrallaan.

Tulostettua rehutaulukkoa voi tarkastella eri muotoiluilla, esimerkiksi rivien ja sarakkeiden tiedot voi vaihtaa Muuta ja laske -alasvetovalikosta (4) tai nuolipainikkeista.
Käyttöohjeita YouTube -videoina
Taulukon tekeminen